Hur du väljer den perfekta gaming laptopen

Är du en av de personer som ofta är på resande fot eller kanske gillar att dra hem till dina polare för att spela en runda cs eller dota? Att släpa med sig sin stationära dator är mer än sällan något som är så trevligt och optimalt. Vi minns själva hur vi tvingades släpa våra stationära datorer över land och rika för att kunna spela tillsammans irl. Förr i tiden så var gaming på laptops något man endast kunde drömma om. Idag är det inte alls så. Tekniken går framåt med stormsteg och vi är såklart otroligt tacksamma över detta. Vi kommer i denna artikel beskriva lite kort vad du bör titta på innan du lägger vantarna på en laptop för gaming.

Vad är en gaming laptop?

En fråga som kanske är självklar för vissa behöver inte vara självklar för alla. En gaming laptop tillskillnad för en vardaglig laptop har mycket bättre prestanda som är optimerad för att kunna spela på. Vanliga laptops är skapade för att vara smidiga och användas för mindre krävande applikationer såsom office-programmen och surfa online. En gaming laptop är oftast lite större än den vanliga laptopen samt så är den primära skillnaden att den faktiskt har ett ordentligt grafikkort så att du kan spela spel utan lag.

Hur mycket ska jag spendera på en gaming laptop?

Denna fråga är förmodligen den allra mest återkommande frågan vi får på JU solar team när det kommer till gaming laptops eller produkter överlag. Hur mycket pengar ska jag faktiskt lägga på min gaming laptop? Tyvärr finns det inget bra svar på detta. Något vi alltid säger och som stämmer när det kommer till det allra mesta. Desto mer pengar du lägger desto bättre produkt får du. Självklart finns det lite varians men du kan tyvärr inte komma undan.
Vi skulle rekommendera att du åtminstone spenderar 12000 sek på en ny laptop för att kunna spela de senare spelen. Förvänta dig dock inte att du ska kunna spela de allra nyaste spelen på bästa grafikinställningarna.

Om du känner att 12000 är lite för mycket att lägga på en dator just nu så skulle vi rekommendera dig att antingen spara lite pengar eller köpa dig en begagnad laptop på t.ex. https://blocket.se/

Vilken märke ska jag köpa?

När det kommer till vilket märke på gaming laptop så är det lite vad du själv tycker. Det handlar mycket mer om prestandan på datorn är märket i sig.
Med det sagt så har vi själva en förkärlek för Razer och Asus-datorer då de oftast kommer med väldigt hög kvalité. Razer datorerna brukar se lite mer estetiskt häftiga ut så om du vill vara lite cool framför polarna så kan vi rekommendera att ni köper en sådan gaming laptop.

Slutord

Denna artikel är bara en liten insyn på vad du bör tänka på när det kommer till att köpa en gaming laptop. Vi kommer att skriva flera artikel om detta så oroa dig inte om du fortfarande känner dig osäker. Tack för att du tog dig tid och läste.